Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZEMSKÉ SNĚMY PODPOROVALI NAŠI OBRODITELÉ A ZAKLADATELÉ

14. 7. 2014

busta-jakuba-arbese.jpg 

NÁRODNÍ LISTY

Hlavní redakce : šéfredaktor Jan Valenta



 

Ještě před Fejetonem po Fejetonu .

Vůbec jsem nechtěl psát o Ukrajině dnes ale po neděli. Nicméně ji máme přím v Praze. Po Metru A,B a snad i C se potulují opilí „maskoti“ ve žlutých kostýmech medvědů v UK barvách a jeden zcela opilý cizinec!

Odjíždí ze Zahradního města , musel jsem u čínského obchodníka reklamovat výrobek, který měl sloužit k převodu dat. Jdu do Metra A a hovořím s mladou ženou, mám totiž jet na hl.n. Pro přítelkyni a žel né na jiné nádraží než na Hlavní. Hovoříme o tom, že na ulicích Nikolajevky a Luganska leží mrtvá těla mužů , žen a dětí. „Proč to zavádí sem k nám , terorismus? , ptá se mladá žena . Ráno jsem totiž převzal od naší redaktorky další otřesná fota z vybombardované čtvrti ! A opilý „civilista“ ukazuje na podříznutý krk, fotí a i já vytahuji mobil s foto . Přes sklo vagonu vyhrožuje zabitím...Policie jako „vždy“ když má být není.... A pcit že ani v Praze se necítíme bezpečně před přistěhovalci, kteří se z pokojných gastarbaitrů mění teroristy …

(JV dnes)

FEJETON II.PO FEJETONU .

ŠÉFREDAKTOR NÁRODNÍCH LISTŮ JAN VALENTA DNE 12.7.2014

NÁRODNÍ LISTY. Každý den s nimi i spím. Pojem, legenda a skutečnost ! Musíme je zejména v dnešním čase střežit a odkaz těch, kteří padli za svobodu naší vlasti. Nevím zda přežiji rána. Co když si mne najdou teroristé a podřežou nás ? Ale ne, to bychom jim dali prostor. Nad fotkou vyznamenání naší nejstarší redaktorky Jany Severinové se mi připomenul slavný výrok parafrázo-vaný JUDr. Karlem Kramářem : „ PRAVDOU I TŘEBA PROTI VŠEM „ ! - Ba ne trilogie profesora, redaktora a senátora Aloise Jiráska byla oním husitstvím, které jsme dne 6.7.2014 vzpomenuli na Přípravném výboru Zemského sněmu ČESKOSLOVENSKA .

Nyní, kdy jsem se doslova „prokousal“ různými výklady naší dávné i novodobé historie, uvědomil jsem si zejména při řádění ordnerů UK kanárů v Praze dnes o nutnosti Slovanské vzájemnosti a o jednotě ČECHŮ A SLOVÁKŮ v boji ve dvou válkách , III. Odboji a slavné historii „Bratříků“ u Lučence 1451 ! Za téměř patnáct století stop slovanské civilizace si vybavuji ony „Tři pruty Svatoplukovy „ . A následoval druhý rozpad po tom ze 7.století . Opět po vpádu z dnešního Maďarska se naši bratři na Slovensku ocitli tisíc let v kleštích . Prvý Avarský vpád byl velmi zhoubný poté co zůstala v civilizaci Byzantská říše a Francká říše. A byla tu Samova říše, kmenov svaz Slovanů, který roku 624 zastavil Avary nedaleko Komárna ! O sedm let později Samoslav Veliký porazil Francký vpád u Vogadisburku ( u Kadaně) roku 631. Jsem rád, že dopisuji hru, kterou předělávám do nové podoby a je ku čtení v Národních listech. Zbývají asi dva obrazy a tak mne napadlo při ochraně autorských práv a u příležitosti formování ZEMSKÉHO SNĚMU ČECH, MORAVY,SLEZSKA A SLOVENSKA . Když vidím, co přinesla Slovanská kultura do Evropy bezprostředně na artefaktech napadá mi, že vlastně prvý historický „opatrovník“ , jak říkají naši bratři dnes byl zvolen Velkým sněmem kmenů od Labe po Dunaj ! A po obnově našeho třetího soužití v roce 1918 je tu Mnichov, okupace, komunistická diktatura a současná diktatura, která protiprávně rozbila stát, kde Zemské sněmy měly i za králů císařů veliký význam.

A o to jde! Opět vrátit našim národům jejich státnost, hrdost nejen na minulost ale i přítomnost a slavnou budoucnost. A proto mi dovolte nápad jak Samoslav král všech Slavjanů kladl na srdce jednotu slovanských kmenů :

Ty Lechu jdi za Vislu a založ Zemi Polanů, Ty Kroku synu Čecha staň se knížetem Čechů, Vlastislave osídli Lucko, Svatoslave kmen Moravanů , Ludovíte zemi nad Váhou a Hronom, ku prospěchu všeho Slovanského rodu v míru a svornosti si zvolte krále , který bude volen Sněmem všech zemí které vy budete obývat.....“ Tak asi ve finále této hry.....Váš Jan Valenta



 



 



 



 



 



 

 

cm-republikanska-strana.jpg